FELSEFE ÖĞRETMENİ BURHAN İLKILIÇ FİLM OKUMA HAKKINDA ÖĞRENCİLERİMİZE BİLGİ VERDİ

07.03.2024 101

Felsefe Öğretmeni Burhan İlkılıç sinema,sinemada kullanılan mitolojik efsaneler, nesneler ve öyküleri filmlerden sahne örnekleriyle açıkladı. Mitolojik karakterlerin, nesnelerin filmlerde nasıl ustaca kullanıldığını, film karakterleriyle özdeşleştirilip nasıl mesajlar verildiğinin gösterdi. Sayıların, nesnelerin, meyve gibi sembolik şeylerin anlamlarını ve yönetmenlerin bunları filmlerde nasıl kullandığını anlattı. Böylece film izlenirken nasıl okunması gerektiğinden bahsetti.

07-03-202407-03-202407-03-2024